Υλικά:
1 κιλό σολομό περίπου
5 κουταλιές βούτυρο μαλακό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 λεμόνι για ξύσμα και 1 σε ροδέλες
Ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ο φούρνος στους 190 βαθμούς. Ταψί με αλουμινόχαρτο. Στρώνουμε το ψάρι πάνω του. Ανακατεύουμε βούτυρο + σκόρδο + ξύσμα + αλάτι + πιπέρι και αλείφουμε το ψάρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20′. Ξεσκεπάζουμε, ανεβάζουμε ψηλά το ταψί για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε το ψάρι, ρίχνουμε άνηθο και ροδέλες λεμονιού. Καλή όρεξη!
Θέλεις να δεις πιο αναλυτικά τη συνταγή; Κάνε κλικ εδώ: Σολομός στο αλουμινόχαρτο!