Υλικά:
8 φύλλα κρούστας
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
4 κούπες γάλα
1 κούπα ζάχαρη + 1 1/2 κουταλιά κακάο ανακατεμένα
4 αυγά
2 βανίλιες
4-5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο για άλειμμα στο ταψί και στα φύλλα
Υλικά για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Φτιάχνω σιρόπι + αφήνω να κρυώσει.
Βράζω γάλα + ζάχαρη + κακάο. Ρίχνω και σιμιγδάλι + βανίλια.
Κατεβάζω από το μάτι + ρίχνω 1-1 τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν κρυώσει στρώνω σε ταψί + ψήνω για 1 ώρα στους 180.
Μόλις βγει σιροπιάζω και καλή όρεξη!
Θέλεις να δεις πιο αναλυτικά τη συνταγή; Κάνε κλικ εδώ: Σοκολατένιο γαλακτομπούρεκο