Υλικά:
1 1/2 κιλό σταφίδα μαύρη (ή άλλο χωρίς κουκούτσια)
1/2 κιλό ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένω + στεγνώνω τα σταφύλια.
Βάζω σε κατσαρόλα + χυμό λεμόνι + ζάχαρη.
Πολτοποιώ + σιγοβράζω σε μέτρια φωτιά + ανακατεύω.
Όταν στεγνώνει για λίγο ο δρόμος της κουτάλας (έχει πήξει) η μαρμελάδα είναι έτοιμη, καλή όρεξη!
Φυλάσσω σε αποστειρωμένα βάζα ή στο ψυγείο.
Θέλεις να δεις πιο αναλυτικά τη συνταγή; Κάνε κλικ εδώ: Μαρμελάδα κόκκινο σταφύλι